Езиков и изпитен център

 02 988 23 49  |   02 988 02 38

facebook

Фондация „Център за интернационални образователни проучвания – Теодор“ приключи успешно кампанията „Аз уча“, като отпусна пълни стипендии за обучителен курс по английски език.

Одобрените кандидати, които покриха всички необходими изисквания на програмата, са момче и момиче, идващи от семейства с ниски материални възможности.

Изкореняване на дискриминацията спрямо непривилегированата младеж е главен приоритет за фондацията, а чрез създаване на езиковото обучение, което предлага кампанията „Аз уча“, се надяваме да дадем равен шанс на повече български ученици да се развиват интелектуално в една безкористна среда.

Програмата бе стартирана съвместно с езиков център „Алианс“, а нейната цел е да предложи качествено чуждоезиково обучение на ученици между VI и XII клас, чийто среден годишен успех е не по-нисък от 5.00.

Освен висок успех и декларирани ниски доходи на родителите, кандидатите трябваше да изразят собствения си стимул за изучаване на чужд език под формата на мотивационно писмо.

Друго важно изискване за програмата „Аз уча“ е учениците да имат възможност да посещават езиковия курс в школа „Алианс“, която се намира в град София.

Обучението на одобрените ученици ще започне през септември и ще трае една календарна година.

По време на обучителния си курс учениците ще получат възможността да покрият едно езиково ниво, съобразно Общата европейска езикова рамка (CERF), а фондацията покрива всички разходи по тяхното езиково развитие.

Вследствие на тазгодишното успешно провеждане на кампанията, фондация „Център за интернационални образователни проучвания – Теодор“ подготвя нова програма „Аз уча“, която се очаква да започне в края на 2021 г. или в началото на 2022 г., продължавайки упорито да върви по стъпките към реализиране на своите цели.

Програмата „Аз уча“ е перспективен начин фондацията да изпълни повече от мисиите, които се коренят в нейното създаване, а именно да намали образователното неравенство и да помогне на повече български деца да оценят значението на езиковите умения, както и да изберат родината си като хоризонт за кариерно развитие.

Кампанията "Аз уча" на фондация "Център за интернационални образователни проучвания - ТЕОДОР", съвместно с езиков център АЛИАНС приключи успешно

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ | ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Всички права запазени. (с) 2021 Езиков център АЛИАНС

уеб дизайн: Уебвижън

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече ОК