Езиков и изпитен център

 02 988 23 49  |   02 988 02 38

facebook

 

„Алианс”, езикова школа за деца и възрастни, е учреден през 1951 година, като продължител на създалата се до 1948г. практика на чуждо-езиково обучение в София.

Алианс е оказвал методическа помощ на курсовете за чужди езици към народните читалища в страната. Все още много от тях, както и новосъздадени езикови школи работят по модела на Алианса. Ето защо с гордост заявяваме, че Алианс е стожер на чуждо-езиковото обучение в България.

Наши преподаватели са издавали учебници и помагала за преподаване на чужди езици в продължение на десетилетия много преди оригиналните издателства да стъпят на българския пазар.

 

Алианс, както нарицателно ни наричат поколения софиянци, доказва че предлага ефективно и адекватно обучение по английски, френски, немски, испански, италиански и руски езици.

Годишно при нас се обучават хиляди деца и възрастни.

Преподавателите, които работят в Алианса непрекъснато обогатяват и повишават квалификацията си. Това е основен приоритет за нас, в резултат на това ние успешно асистираме на курсистите ни да развият уменията си за общуване на чужд език и да опознаят културата на съответната страна.

 

Езиково обучение в Алианс

Езиковата школа се съобразява изцяло с нуждите на своите клиенти. В тази връзка, „Алианс” предлага:

- дългосрочни и краткосрочни програми за изучаване на английски, френски, немски, италиански, испански и руски език, съгласно Европейската езикова рамка;

- курсове за деца от забавачка и предучилищна възраст до 11 клас;

- летни и зимни езикови курсове за деца в Австрия;

- вечерни курсове за възрастни: стандартни, интензивни, специализирани, бизнес курсове, както и за подготовка за изпитите на университета Кеймбридж.

 

„Алианс” е лицензиран изпитен център на Гьоте институт и на LCCI – Лондонската Търговско-Промишлена камара. Езиковата школа е партньор на Британския съвет по програма ADDVANTAGE – подготовка на курсисти за покриване на сертификатни нива, и на Pearson JETSET LCCI за провеждане на изпити JETSET.

Алианс притежава сертификат на Cambridge English за подготвителен изпитен център.  

 

Алианс - запазената марка в чуждоезиковото обучение

Алиансът символизира начин и стил на обучение. Традиция, която трябва да бъде съхранена и продължена. Осъществяваме това, което европейският ден на езиците си поставя за цел - "плурилингвизъм" необходимостта младото поколение да изучава различни европейски езици.

Нашата мисия е да запазим традициите и качеството на чуждоезиковото обучение, което предлагаме, като се стремим да популяризираме езиковото и културно многообразие.

Стараем се да насърчаваме многоезичието и разбирателството между културите, като предлагаме качество и ефективност в преподаването и овладяването на различни езикови култури, с което окуражаваме хората от всички възрасти да изучават чужди езици.

Стараем се да отстояваме лидерската си позиция в бранша, да формираме личности с висока езикова подготовка, които да придобият самочувствието на знаещи и можещи хора, конкурентноспособни на българския, европейския и световния пазар.

 

Приоритети в езиковото обучение, което предлагаме

 • Да усъвършенстваме комуникативната компетентност на обучаваните.
 • Да осигурим качествено образование, отговарящо на европейските стандарти и даващо възможност на младите хора в България да станат активни участници в процесите протичащи в Европа и света.
 • Чуждоезиковото обучение цели създаване на възможности за успешна работа и реализация.
 • Да гарантираме висока конкурентноспособност по цял свят, както при кандидатстване в университети, така и пред работодатели.

 

Наши партньори са Британски съвет по програма ADDVANTAGE за подготовка на курсисти за покриване на сертификатни нива. Партньори сме и на Pearson JETSET LCCI, във връзка с провеждането на изпита JETSET.


Общи условия за уреждане на взаимоотношенията между "Алианс" ЕООД и потребителите на услугата "обучение по чужд език" (PDF документ)


От 2016 / 2017 учебна година, Алианс си партнира с учебен център "ЛОГО 3", който се намира непосредствено до оградата на 32 СОУ на бул."Христо Ботев"№ 67 А.

Локацията е удобна и предлага възможност да съчетаете занималнята на децата си с провеждане на езикова подготовка по програмата на Алианс. За всички вас, чиито деца учат в близост - 32 СОУ, 18 СОУ, 30 СОУ, 76 ОУ, това е чудесен начин за използване на доброто местоположение и да се възползвате от качественото обучение, което предлагаме.

Кратка анотация за учебен център "Лого 3"

Учебният център „Лого 3”, създаден през 2008 година, развива академични дейности за ученици от 1. до 12. клас.

 • 1. – 4. клас. Занималня с разширено обучение по немски и английски език и логопед
 • 5. клас. Обучение по български език и математика
 • 6. – 7. клас. Обучение по български език и математика за постигане на високо академично ниво и подготовка за националното външно оценяване и за кандидатстване в Американския колеж в София
 • 8. – 11. клас. Обучение по български език и математика
 • 12 клас. Подготовка за зрелостния изпит по български език и литература

Основните моменти в нашата философия са:

 • Работа в малки групи (до 8 деца), което позволява продуктивен баланс между индивидуалния подход и градивния дух на сътрудничеството в екип.
 • Обучение „стъпка по стъпка” с поетапно усвояване на основни знания и умения и надграждане съответно на личните особености и способности на учениците.
 • Редовна, активна връзка с родителите, основана на подробно информиране и обсъждане на учебния процес.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ | ПОВЕРИТЕЛНОСТ

Всички права запазени. (с) 2018 Езиков център АЛИАНС

уеб дизайн: Уебвижън

Този сайт използва "бисквитки", за да работи оптимално за Вас. Чрез посещението си Вие приемате използването на "бисквитки".
Прочете повече ОК